Linkplaatsen
Image default
Banen en opleidingen

MEUBELMAKER (M/V)

MEUBELMAKER (M/V)

Functie

Als modelmaker verzorg je de vormgeving en de uitwerking van de meubel prototypes. Daarbij probeer je met materialen, opvoeden en constructies bij het realiseren van modellen. Kortom, je vertaalt conceptuele ideeën naar uniek vormgeving.

Taken:

Beschrijven vervaardiging van nieuwe meubelmodellen na beraadslaging met het design team. Prototypes opbouwen vanuit de gemaakte tekeningen. Het spul en toebehoren kiezen. Afwijzen met diverse productie-eenheden bij serieproductie. Deadlines hoogachten ifv beurzen en huisshows. Je overlegt alles met de directie en past de ontwerpen aan als nodig.

Aanbod

Een gevarieerde en uitdagende job in een collegiale cultuur. Je komt terecht in een erkend handelsbedrijf die op vandaag inzet op prolongatie, automatisatie en werkgeluk. Je komt terecht in een voltijds vast dienstverband met interessante verlofregeling. Er is voldoende tijd voor opleiding. Je krijgt een goede verloning in overeenkomst met kennis en ervaring.

Jouw profiel

Vaardigheden : grondige kennis hebben van meubelconstructie, methoden en praktijken. Je kan onafhankelijk een woninginrichting model uitrekenen, vanaf concept tot eindproduct. Je vindt evenwicht tussen het conceptuele, het technische en het economische facet van meubelontwerpen. Je kan beschut werken met machines en tastbaar in het bedrijf. Je werkt precies en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan vlot communiceren in het nederlands.

Persoonlijkheid:

Je bent een creatieve ziel met sentiment voor esthetiek. Je werkt juist en je bent systematisch ingesteld. Je beschikt over een goed organisatorisch bezit.

Pluspunten:

Relevante werkervaring als meubelmaker of interieurbouwer. Onderwijs houtbewerking. Affiniteit met trends in de interieurwereld. Kennis van ontwerpprogramma ’s zoals woodwop, autocad, solidworks, sketchup, cadkey,. . . Schetsen kunnen vertalen in digitale 3d aftekening gebruikmakend van diverse tekenprogramma’s. De meubelonderdelen ( voet, voorkant van het woninginstallatie, deurpost,. . . ) maakt ( ronken, wentelen, frezen, schaven,. . . ), de vorm op het hout aftekenen en de documenten massief hout of fineerhout op maat maakt ( planken, inlegwerk,. . . ), kenmerken van het te maakt woninginstallatie of herstellingen definixebren volgens de verwachtingen van de klant en de esthetische en technische vereisten, de productiestappen van het meubilair definixebren het bouwstof en toebehoren schiften het specifieke gerei ( laten ) maakt ( profielmessen, … )

Tso 3de graad : studiegebied hout

https://www.nieuwejobs.com/job/q/meubelmaker.html