Linkplaatsen
Image default
Gezondheid

Doping

In de sport komen jaarlijks tientallen dopinggevallen naar voren. Wielrennen en atletiek zijn toch wel  de sporten waar jaarlijks relatief gezien de meeste positieve dopingcontroles naar voren komen. Niet in alle gevallen gaat het om sporters die op een oneerlijke manier concurrentievoordeel proberen op te doen. De dopingautoriteiten vermoeden namelijk dat een behoorlijk aantal van de dopingovertredingen onbewust is. In de beginjaren van de 21e eeuw werden plotseling veel bekende Nederlandse profvoetballers zoals Jaap Stam en Edgar Davids positief getest op doping. Het vermoeden bestaat nog altijd dat er gedurende de wedstrijden met het Nederlands elftal iets mis is gegaan ten aanzien van voedingssupplementen. De voormalig voetbalsterren hebben namelijk tot op de dag van vandaag altijd ontkend op enige manier de dopingregels geschonden te hebben en zijn inmiddels allen al gestopt met profvoetbal.

De dopingautoriteiten waarschuwen daarom ook niet voor niks jaarlijks de sporters voor vervuilde voedingssupplementen tijdens de diverse voorlichtingsactiviteiten. De dopingautoriteiten schatten het risico op een vervuild voedingssupplement in op ongeveer drie procent. Ze adviseren dan ook topsporters enkel voedingssupplementen te laten kopen bij betrouwbare winkels waar bovendien exact op het etiket de ingrediënten staan, topvitamins.nl is zo’n winkel.

Hoe komt het nu toch dat voedingssupplementen in tegenstelling tot medicijnen vervuild kunnen raken? Het kernpunt zit in het feit dat medicijnen onder de Geneesmiddelenwet vallen en voedingssupplementen onder  het warenwetbesluit voedingssupplementen. Bij de geneesmiddelenwet worden er ten aanzien van de productie strenge reinheidseisen gesteld wat ten gevolge heeft dat medicijnen de hoogst mogelijke zekerheid hebben dat het geen stoffen bevat die niet op het etiket staan. De warenwetbesluit voedingssupplementen kent ten aanzien van de productie minder strenge reinheidseisen waardoor er meer verantwoordelijkheid komt te liggen bij de producent ten aanzien tot reinheidseisen. Bent u dus topsporter dan is het verstandig om uw topvitamins te kopen van een betrouwbare producent!

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl