Linkplaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van een omgevingsvergunningsaanvraag

Bij dit bedrijf uit Zwevegem bent u op de juiste plek om alle informatie te verkrijgen die u nodig heeft in verband met uw omgevingsvergunningsaanvraag. Wilt u graag meer weten en de hulp van een expert? Dit bedrijf beantwoord al uw vragen met steeds een glimlach en alle nodige kennis achter de hand. De omgevingsvergunning is ter vervanging van de bouwvergunning, wat aangegeven staat in het omgevingsvergunningsdecreet. Deze vergunning is een overkoepelende factor geworden van vijf eerder losstaande vergunningen. Dit betreft de verkavelings-, milieu-, natuur-, sociaaleconomische en stedenbouwkundige vergunning.

Het proces van het aanvragen van een omgevingsvergunning

Wanneer u een omgevingsvergunningsaanvraag gaat indienen in Vlaanderen, moet u naar het digitale platform van het omgevingsloket van uw gemeente. Het hangt af van de aanvraag die u indient door welke afdeling dit behandeld zal worden, namelijk het Vlaams Gewest, de provincie of uw gemeente zelf. Daarnaast zal Wiels u ook bijstaan wanneer u een bouwvergunning wilt aanvragen. U wordt door hun zeker niet aan uw lot overgelaten. Het is mogelijk hun diensten in te schakelen wanneer u samen met hun de aanpak, taakverdeling en timing wilt overlopen omtrent uw omgevingsvergunningsaanvraag. Er wordt dan door hun geëvalueerd of er bepaalde noodzakelijke informatie voor uw omgevingsvergunning er ontbreekt en toegevoegd moet worden en welke dit dan exact is. Daarnaast zijn ze zeer strikt in het bespreekbaar maken van knelpunten, zodat er gezocht kan worden naar een oplossing. Ook wanneer u op professioneel niveau graag advies inwint, wanneer u bijvoorbeeld coördinatie kan gebruiken tussen meerdere studiebureaus en architecten, is dit adviesbureau een grote aanrader. En wenst u plannen of tekenwerk te verkrijgen dat toegevoegd wordt aan uw omgevingsvergunningsaanvraag, dan levert dit bureau deze voor u aan.

Doe beroep op een capabel adviesbureau

Heeft u toch een negatieve feedback gekregen op uw aanvraag en wilt u in beroep gaan? Dan kan u Wiels uit Zwevegem inschakelen voor juridische en technische bijstand. Dit team bezit de nodige ervaring en expertise om u ondersteuning te bieden bij het aanvragen van uw omgevingsvergunning en u alle nodige informatie te verschaffen. Zij zijn zich zeer bewust van de overweldigende werking van vergunningsaanvragen en zijn hierin graag een steun. Twijfel daarom niet langer om een afspraak vast te leggen bij dit capabele adviesbureau.

https://www.wiels.be/nl