Het zelfvertrouwen van je kind vergroten door motiverende en lieve berichtjes

Je kunt het zelfvertrouwen van je kind vergroten door ervoor te zorgen dat je kind lekker in zijn of haar vel zit. Het zelfvertrouwen heeft dan ook alles te maken met hoe je kind zichzelf voelt. Maar hoe speel je als ouder in op die gevoelens, zeker wanneer je kind ze niet echt uitspreekt? Met de fairy door van Droomdeurtjes kun je inspelen op de rijke fantasie van het kind. Een fairy door vormt namelijk de toegangsdeur tot een fantasiewereld van elfjes en draken, die eruit ziet zoals het kind dat graag wil. De deur wordt geleverd met brievenbusje, waarin de elfjes en draken vaak lieve briefjes en complimenten achterlaten. Je kind leest dan ook regelmatig motiverende, ondersteunende berichtjes. Zo kun je ook het zelfvertrouwen van een kind vergroten met lieve berichtjes.

Zelfvertrouwen van je kind vergroten: hoe doe je dat?

Is jouw kind weleens onzeker? Terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoeft? Dan is het logisch dat je het zelfvertrouwen van je kind graag zou willen vergroten. Het kan echter heel lastig zijn om hier als ouder op in te spelen. Het is namelijk belangrijk dat je inspeelt op de rijke fantasie van je kind, dat je kind lekker kan slapen, dat je kind leert te verwoorden wat hem of haar dwarszit en dat je kind wordt gemotiveerd. De specialist Droomdeurtjes heeft daarom de fairy door ontwikkeld. Die fairy door vormt een verbinding tussen de slaapkamer van je kind en de magische wereld van elfjes en draken die zich daarachter bevindt. Doordat je kind op deze manier kan fantaseren en eventuele problemen op de bijbehorende briefjes kan leren verwoorden, kan het zelfvertrouwen van je kind vergroten.

De pedagogische functie van de fairy door (o.a. zelfvertrouwen van het kind vergroten)

Het concept achter de fairy door is zeer geliefd onder kinderpsychologen, kindercoaches en reguliere psychologen. Met de fairy door kun je onder andere het zelfvertrouwen van een kind vergroten, maar ook kinderen helpen om mooie dromen te krijgen. Het helpt kinderen namelijk alledaagse ervaringen te verwerken en het ondersteunt kinderen in bijzondere situaties. Zowel voor jonge kinderen, waarbij het geloven in elfjes en draken gelijk kan zijn als het geloven in Sinterklaas, als voor de wat oudere kinderen, die genieten van het decoreren van de deur, is de fairy door erg geschikt. Het bevorderen van het onder woorden brengen van gevoelens, het ontwikkelen van motoriek en het zelfvertrouwen van het kind vergroten vallen allemaal onder de pedagogische functies van het deurtje.

Voor meer info :