Linkplaatsen
Image default
Aanbiedingen

Hoe bescherm je de voetjes van je baby?

De voetjes van je baby zijn erg kwetsbaar. In eerste instantie bestaan de voetjes van je baby uit kraakbeen. In een jaar tijd zullen de voetjes zich gaan ontwikkelen, en verandert het kraakbeen in bot. Het is dus erg belangrijk dat je de voetjes van je baby goed beschermd. In dit artikel wordt verteld wat je als ouder kan doen om de voetjes van je baby te beschermen.

Sokken en babyslofjes

In de eerste maanden zal je baby nog niet gaan lopen of kruipen. Dit betekent dat je vooral tegen de kou de voetjes moet beschermen. Dit betekent dat het handig is om sokjes aan te schaffen, of een romperpakje waar voetjes aan zitten. Het is belangrijk dat dit niet strak zit, want dit kan de ontwikkeling van de voetjes negatief beïnvloeden. Verder kan je ook op een gegeven moment antislip babyslofjes aanschaffen. Babyslofjes zijn perfect voor baby’s die steeds meer beginnen te ontdekken en zich ook voort gaan bewegen in het huis. Babyslofjes zijn flexibel en bieden toch nog wat stevigheid en bescherming. Het is belangrijk dat je als ouder goed kijkt naar de materialen van het schoeisel en de sokken. Sommige materialen kunnen zorgen voor zweetvoetjes, en dat wil je ook graag voorkomen. Zweetvoetjes kunnen uitslag brengen. 

Zomer en winter

Het is handig om voor de wintermaanden kleding te hebben en voor de zomermaanden. In de zomermaanden heeft je baby misschien geen sokken of dichte schoentjes nodig, dan kunnen sandalen weer perfect zijn. Die geven toch bescherming en het is ademend voor de voetjes. Voor de winter zijn er ook dikkere sokken beschikbaar en hogere schoenen, zoals laarsjes. Natuurlijk is het belangrijk om de voetjes warm te houden, maar dit moet niet negatief invloed hebben op de bewegingsvrijheid van je kind.

Schoenen

Als je baby zijn of haar eerste stapjes begint te zetten, dan is het tijd om ook babyschoenen aan te schaffen. Je kan tegenwoordig veel verschillende soorten krijgen. Normale schoenen, sneakers, hoge schoenen, laarzen en sandalen bijvoorbeeld. Koop schoenen echt pas als je baby echt al wat stappen kan zetten. Sneakers en andere schoenen kunnen moeilijk zijn om mee te lopen voor je kind. Een goeie loopschoen herken je aan een harde achterkant, een goede zool en je kan de voetjes van je kind goed vastzetten door de sluiting van de schoenen. Een goede zool is flexibel en toch stevig. Een stugge schoen is niet makkelijk voor je kind.

Schoentjes aanschaffen

Schoentjes kunnen aardig duur zijn. Toch valt dit mee als je voorbij de grote merken kijkt. Een groot merk is nou eenmaal duurder dan andere merken. Dit komt ook door de status van de schoen. Naast het kijken naar het merk, kan je ook naar aanbiedingen en kortingen kijken. Deze aanbiedingen en kortingen staan ook vaak in de outlet sectie van een website. Hier staan oude collecties die een stuk goedkoper zijn. Koop geen tweedehandsschoenen! Dit is voordeliger, maar de stevigheid is er vaak niet meer door de slijtage.