Linkplaatsen
Image default
Aanbiedingen

Koelkastonderhoud: Hoe je extra kosten kunt vermijden

Een koelkast is een van de belangrijkste apparaten in je huis. Hij houdt je eten vers en je drankjes koud. Maar zoals alle apparaten moet hij goed onderhouden worden om optimaal te functioneren. Als je dat nalaat, kan dat later tot extra kosten leiden in de vorm van reparaties of vervanging. Hieronder geven we je enkele tips over hoe je die extra kosten kunt vermijden door je koelkast goed te onderhouden.

1. Houd hem schoon 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je koelkast efficiënt te laten werken is hem schoon te houden. Dat betekent regelmatig zowel de binnenkant als de buitenkant van het apparaat schoonmaken. Veeg de schappen en laden schoon met een milde zeep- en wateroplossing, en stofzuig de spoelen aan de achterkant of onderkant van de koelkast (afhankelijk van het model) met een stofzuiger of borstelhulpstuk. Met deze eenvoudige stappen verleng je de levensduur van je koelkast en voorkom je dure reparaties.

2. Controleer de afdichtingen 

Een andere manier om je koelkast efficiënt te laten werken is door de deurafdichtingen te controleren op scheuren of barsten. Deze afdichtingen houden koude lucht binnen en warme lucht buiten, dus het is belangrijk dat ze in goede staat zijn. Als je schade opmerkt, vervang dan meteen de afdichting. Koelkast onderdelen zijn onder andere verkrijgbaar bij Fixpart.be. Dit is een relatief eenvoudige en goedkope reparatie die je op de lange termijn geld kan besparen door te voorkomen dat je koelkast overuren maakt om koel te blijven.

3. Wees energiezuinig 

Je kunt jezelf ook wat geld besparen door energiezuinig te zijn als je je koelkast gebruikt. Dat betekent de deur alleen openen als dat nodig is en hem niet voor langere tijd open laten staan. Het betekent ook de temperatuur niet lager instellen dan nodig is. Met deze eenvoudige stappen kun je je energieverbruik verminderen en je maandelijkse rekeningen verlagen.

Je koelkast goed onderhouden is belangrijk als je later extra kosten in de vorm van reparaties of vervanging wilt voorkomen. Gelukkig is het niet moeilijk of duur om te doen; een beetje regelmatig schoonmaken en onderhouden zal je koelkast jarenlang efficiënt laten werken. Wacht dus niet tot er iets misgaat; begin vandaag nog met het onderhoud van je apparaat! 

 

https://fixpart.be/nl/