Voorbereid op eventuele noodgevallen met een BHV cursus

Als bedrijf wilt u voorbereid zijn op noodgevallen die eventueel kunnen gebeuren. Op de werkvloer is het verplicht om een BHV’er te hebben die weet hoe die moet omgaan met noodsituaties. Een medewerker met een BHV cursus kan eerste hulp verlenen, ontruimen en een beginnende brand bestrijden. Dit geeft niet alleen u een veilig gevoel, maar ook al uw medewerkers. Het behalen van een BHV diploma doen uw medewerkers bij BHV Zuid-Holland. Met een ruime trainingsruimte, waarin levensechte situaties worden nagebootst en ervaren instructeurs leren uw medewerkers in 1 of 2 dagen alles wat ze moeten weten voor het behalen van een BHV diploma.

Tijdens een BHV cursus leert u meer dan alleen Eerste Hulp verlenen

Een BHV’er op de werkvloer zorgt voor veel veiligheid. Het geeft niet alleen u, maar ook uw werknemers een veilig gevoel. In noodsituaties weet deze persoon hoe te handelen. Vaak wordt gedacht dat uw werknemers tijdens een BHV cursus enkel Eerste Hulp leren verlenen. Een BHV cursus omvat meer dan alleen dat en wordt bij de specialist gegeven door ervaren instructeurs. Wist u bijvoorbeeld dat uw werknemers tijdens zo’n cursus ook leren om een pand te ontruimen in geval van nood? Of een beginnende brand leren bestrijden? Kies daarom voor BHV Zuid-Holland. Uw werknemers volgen een BHV cursus die gegeven wordt door instructeurs met ervaring bij de ambulance en de brandweer, zodat u zeker weet dat uw medewerkers de technieken leren om te handelen in noodsituaties.

Volg een BHV cursus tot een BHV ploegleider

Heeft u een eigen onderneming met verschillende afdelingen? Dan heeft u waarschijnlijk meerdere personen die een BHV cursus hebben gevolgd. Als er een noodsituatie plaatsvindt, kan het verwarrend zijn wie de taken op zich moet nemen. Daarom doet u er goed aan om een BHV ploegleider aan te stellen. Deze zorgt ervoor dat alle BHV’er effectief zorg kunnen verlenen. Om BHV ploegleider te worden moet de aangewezen medewerker echter wel een BHV cursus volgen, naast de basiscursus. Dit doet uw medewerker bij BHV Zuid-Holland. Ervaren instructeurs leren uw medewerker alles waar hij of zij op moet letten. Denk hierbij aan het opstellen van een plan en het managen van al de verschillende BHV’ers.