Linkplaatsen
Image default
Aanbiedingen

Dit is wat jij moet weten als er een school ingericht moet worden!

Over het algemeen is het inrichten van een school een punt waar zowel professionals als amateurs redelijke moeite mee hebben. Dit is namelijk een taak die je niet in enkele minuten volbrengt. Zo moet je allereerst met een concreet en realistisch plan komen. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van – en natuurlijke kunnen omgaan met- enige weerstand van je omgeving. En tot slot moet je jouw ideeën op de juiste wijze kunnen doorvoeren. Hoe je het beste met dit alles om kunt gaan, lees je in dit blog. Zie dit blog als een soort duwtje in je rug naar de goede richting. Lees vooral gauw verder!

Falen of leren?

Een quote van één van ’s werelds beste psychologen leidt: ‘ik faal niet. Ik win of ik leer.’ Deze quote is  redelijk van toepassing op het inrichten van een school. Waarom? Vooral omdat je tijdens het inrichten van een school door schade en schande wijs wordt. Niemand weet van te voren hoe ouders, docenten en leerlingen gaan reageren op bepaalde wijzigingen: dit merk je op termijn pas. Wat we met de quote proberen te zeggen, is dat je kritiek niet op moet vatten als het falen van jouw plan, maar meer moet zien als een leerschool. Het is helemaal geen ramp als een idee niet helemaal zo uitpakt als je zelf zou willen, maar zorg er in ieder geval voor dat je de kennis en wetenschap van nu gebruikt om het volgende idee nóg beter te maken. Het inrichten van een school vereist lef en doorzettingsvermogen. Wees niet bang om dit te tonen!

Een duwtje in de goede richting

Een school inrichten is niet iets wat je dagelijks doet en dus is de kans aanwezig dat je ook aardig wat moeite gaat hebben in je eentje. We raden je daarom zeker aan om mensen om je heen te verzamelen of desnoods professionals te benaderen tijdens het inrichten van een school. Als jij deze klus alleen op je moet nemen, ben je niet alleen in je eentje verantwoordelijk, maar houd je waarschijnlijk ook niet altijd rekening met ieders wens. Benader daarom zeker wat professionals op het internet en vraag ook gewoon rond wat mensen in je omgeving anders gedaan zouden hebben. Houd misschien zelfs een enquête om te peilen waar de voorkeur van de mensen in jouw omgeving ligt. Zo ga jij namelijk hoe dan ook slagen in het inrichten van een school!

 

https://www.yalp.nl/