Linkplaatsen
Image default
Sport

Hoe je met sportprijzen de samenhang binnen je bedrijf bevordert

Sporten is voor iedereen belangrijk maar veel mensen hebben er moeite mee om zichzelf tot actie aan te sporten. Vooral wanneer ze dit alleen moeten doen. En dat terwijl het voor bedrijven juist belangrijk is dat medewerkers fit en gezond zijn. Een uitgelezen kans dus voor bedrijfseigenaren om samen aan fitheid te werken en tegelijkertijd de samenhang binnen het bedrijf te bevorderen!

Het ‘wij-gevoel’ creëren

Sporten kan echt een groepsgevoel creëren. Kijk maar eens naar de tribunes wanneer er een beker bij voetbal wordt uitgereikt. Iedereen doet net alsof ze de bokaal met zijn allen hebben gewonnen, wat misschien in zekere zin ook wel een beetje zo is.

Organiseer daarom vanuit het bedrijf leuke sportactiviteiten waar het personeel gratis of voor een gereduceerde prijs aan deel kan nemen of zet zelf een sportprogramma op touw. Dat is niet heel moeilijk en je kunt tegenwoordig via internet niet alleen complete programma’s vinden maar zelfs sportprijzen bestellen. Een gouden medaille voor degene die de meeste push-ups heeft gedaan. Reken maar dat mensen hun best gaan doen! Je kunt zelfs een kampioensschaal kopen die je als wisseltrofee in kunt zetten.

Het belang van samenwerken benadrukken

Wat je ook gaat doen en welke prijzen je ook bestelt, benadruk altijd het belang van samenwerken. Bedenk oefeningen of activiteiten waarbij mensen op elkaar aangewezen zijn en waarbij ze hun eigen kwaliteiten kunnen laten zien. In het begin kost het je misschien nog wat moeite om genoeg mensen bij elkaar te brengen maar zodra je een vast groepje mensen hebt verzameld en je houdt het leuk en gezellig, zal je merken dat er vanzelf meer mensen aanhaken. Mensen worden fitter, kijken positiever tegen het bedrijf en hun eigen werk aan en de samenwerking en het ‘wij-gevoel’ binnen de organisatie neemt toe. Get moving!