Linkplaatsen
Image default
Webdesign

Het belang van een website voor een startende ondernemer

Het belang van een website voor een startende ondernemer


Voor steeds meer ondernemingen is het in de afgelopen tien jaar van essentieel belang geworden om een website te hebben. In het verleden volstond het in Nederland bijvoorbeeld om in de Gouden Gids te staan. Hier stonden allerlei bedrijven in de regio in en kreeg je als ondernemer regelmatig een telefoontje van iemand die de Gouden Gids had geraadpleegd. Tegenwoordig kijken nog maar weinig mensen in de Gouden Gids.

Een site voor een startende ondernemer


Ben je een startende ondernemer? Dan is het zeker belangrijk om online een visitekaartje te hebben. Je zult klanten moeten vinden en dat is vaak niet eenvoudig. Om het jezelf makkelijker te maken kan een website laten maken helpen om eenvoudiger en sneller klanten te vinden. Wat is nu het geheim van een goede website? Ten eerste moet de bezoeker direct kunnen zien wat voor site het is. Heb je een autogarage? Dan moet direct duidelijk zijn wat je als ondernemer doet. Plaats dus geen foto’s van auto’s van dure automerken op je site, want wellicht denkt een bezoeker dat je dure exclusieve auto’s verkoopt.

Naast dat het meteen duidelijk moet zijn wat voor website het is, is het ook belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk is. Tegenwoordig zijn om deze reden veel sites responsive. Dit wil zeggen dat de website er ook op een smartphone er ‘goed’ uitziet. Dit is van essentieel belang, omdat steeds meer mensen gebruik maken van een smartphone. Het mobiele verkeer is soms zelfs 50% van het totale bezoekersaantal. Heb je geen responsive website, dan is de kans groot dat je klanten naar een concurrent gaan. Een concurrent die dus wel een responsive website heeft. Kortom, je moet bij het laten maken van een site op veel zaken letten. Let hier goed op en je zult uiteindelijk veel profijt hebben van je website.

 

Voor meer info : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/