Linkplaatsen
Image default
Bedrijven

Beter en sneller je autowrak verkopen? Het kan zelfs gratis!

⭐⭐⭐⭐⭐ Je autowrak verkopen is vaak een tijdrovende klus. Je wilt natuurlijk de beste prijs, maar dat gaat meestal gepaard met urenlange discussies met potentiele kopers, of het uitzoeken van de complete onderhoudsgeschiedenis. Steeds minder mensen zijn bereid om deze tijdsinvestering te doen. Daarom zijn er tegenwoordig sites waarop je een autowrak kunt aanbieden voor de verkoop. Afhankelijk van de populariteit van die site, moet daarvoor vaak een bepaald bedrag worden neergelegd. Maar wist je dat je ook gratis kan?  

 

De werkwijze van een veilingssite

Met behulp van een veilingssite kun je beter en sneller je auto verkopen. Het beste van alles? Het is helemaal gratis! Hoe werkt het precies? Om te beginnen verzamel je alle technische gegevens van je auto. Denk aan het bouwjaar, de uitvoering en de staat van dienst (het aantal kilometers op de teller). Zorg dat je deze gegevens zo precies mogelijk invult, deze bepalen namelijk de prijs die tijdens de veiling geboden zal worden. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld komt de auto in het systeem terecht. Hij wordt dan aangeboden aan het volledige netwerk. Iedereen die interesse heeft, kan vervolgens een bod uitbrengen. Op de meeste veilingssites, zoals besteautobod.be, loopt de veiling 24 uur door. Daarna wordt de balans opgemaakt.   

 

Contact wordt voor je gelegd

De hoogste bieder krijgt automatisch bericht dat de veiling gesloten is en dat hij of zij het hoogste bod heeft uitgebracht. Daarna word jij ook op de hoogte gesteld. Het contact wordt dus voor je gelegd, je hoeft daar zelf geen tijd in te investeren. Ook hoef je niet te onderhandelen over een prijs, deze is immers al bepaald. Het enige wat jij hoeft te doen is beslissen of je hiermee akkoord gaat. Je kunt geheel vrijblijvend aan een veiling deelnemer, bijvoorbeeld om te bekijken wat je voor je oude bolide kunt krijgen. Vind je dat bedrag toch te laag, of besluit je niet te verkopen? Geen enkel probleem! Wanneer je een bod accepteert is dat in veel gevallen bindend. Bepaal dus goed of je de geboden prijs wilt accepteren.

 

Gratis je autowrak verkopen

Het grote voordeel van een veiling is dat je zelf amper tijd kwijt bent aan het verkopen van je autowrak. Bovendien hoef jij als verkoper niet te betalen voor de dienst. Alle kopers, vaak dealers of garages, zijn aangesloten bij het netwerk van de site. Zij betalen dus om te mogen bieden, terwijl jij meestal geen cent verschuldigd bent! Omdat je te maken hebt met commerciële partijen, is de overdracht bovendien zo gepiept. Heb je dus weinig verstand van het verkopen van auto’s, dan is dat geen enkel probleem. Wellicht heb je nu een beter idee van de voordelen van veilingssites bij het verkopen van jouw oude bolide. Kies een site uit en vul direct alle gegevens in, dan weet je vaak nog binnen een dag wat jouw autowrak waard is. Uiteraard is het altijd mogelijk om een bod te weigeren, wanneer je vindt dat dit te laag uitvalt. Je zit dus nergens aan vast!   

 

Je autowrak verkopen is vaak een tijdrovende klus. Je wilt natuurlijk de beste prijs, maar dat gaat meestal gepaard met urenlange discussies met potentiele kopers, of het uitzoeken van de complete onderhoudsgeschiedenis. Steeds minder mensen zijn bereid om deze tijdsinvestering te doen. Daarom zijn er tegenwoordig sites waarop je een autowrak kunt aanbieden voor de verkoop. Afhankelijk van de populariteit van die site, moet daarvoor vaak een bepaald bedrag worden neergelegd. Maar wist je dat je ook gratis kan?  

 

Voor meer info :