Linkplaatsen
Image default
Bedrijven

Schrijf zelf goede SEO teksten voor jouw website

SEO teksten schrijven behoeft enige kennis van zaken. Je moet namelijk niet alleen weten hoe je een tekst opbouwt, maar ook hoe je ervoor kan zorgen dat jouw website hoog in de zoekmachines te vinden is. Met een aantal tips kun je er toch voor zorgen dat jouw teksten aan alle SEO-regels voldoen en jouw teksten door de lezers gelezen worden.

 

Met veel tijd schrijf jij de goede content

Als je zelf de teksten voor jouw website wilt gaan maken, is het belangrijk om hier veel tijd in te steken. Op deze manier kun jij er namelijk voor zorgen dat jouw teksten goed in elkaar gezet zijn en je niets over het hoofd hebt gezien. Echter moet je er hierbij ook op letten dat jouw content SEO teksten zijn. Dit is namelijk belangrijk als je meer bezoekers op jouw website wilt krijgen en jouw omzet wilt zien groeien. Voordat je de teksten schrijft, moet je een aantal zaken in jouw achterhoofd houden.

 

Begin eerst met het stellen van vragen

Vergeet allereerst de zoekmachines. De techniek gaat jou namelijk afleiden van waar het echt om draait: goede content om jouw producten of diensten te kunnen promoten. De techniek voor goede SEO teksten kun je daarom het beste even achterwegen laten. Het is belangrijker om eerst te bedenken wat het doel van de tekst is, voor welke doelgroep je het schrijft en wat je hoopt dat jouw lezer na het lezen doet. Hierdoor ga je betere teksten schrijven dan wanneer je alle technieken erbij gaat halen die je nog niet hebt geleerd.

 

De juiste keywords zorgen voor jouw vindbaarheid

Zodra je deze vragen voor jezelf helder hebt, kun je na gaan denken over de zoekwoorden. Deze woorden gebruiken bezoekers om jouw website te vinden in de zoekmachines. Deze woorden moet je strategisch in jouw teksten verwerken, zodat het niet storend is voor de lezer maar je wel aan de regels van de zoekmachines voldoet. Denk hierbij wel goed na dat je de juiste keywords gebruikt, want ze moeten wel aansluiten bij de content. Je zou hiervoor Google Suggest kunnen gebruiken. Hierbij krijg je met een hoofdterm verschillende suggesties, zodat je unieke woorden hebt ten opzichte van de concurrentie.

 

Schrijven totdat je de juiste inhoud hebt

Daarna kun je beginnen aan de tekst. Je kunt alleen goede SEO teksten gaan schrijven als je bovenstaande zaken hebt vastgesteld. Op deze manier kun je namelijk rekening houden met de frequentie van het zoekwoord en daarbij ook met het doel van de tekst. Je hoeft hierbij geen lange teksten te schrijven, zolang de informatie maar relevant blijft voor de lezer. Een lezer kan namelijk afhaken als hun vraag niet wordt beantwoord. Ga echter eerst de tekst schrijven zoals jij hem voor ogen hebt: met een duidelijke boodschap en een call to action. Daarna hoef je pas te letten op de zoekwoorden en de juiste opbouw voor een zoekmachine. Je zult merken dat je de juiste boodschap in jouw tekst verwerkt hebt en de rest vanzelf komt.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl