Linkplaatsen
Image default
Bedrijven

Wees vitaal

Op een gezonde manier leven is belangrijk om goed te kunnen functioneren in de huidige samenleving. Hierbij gaat het niet alleen om het letten op je voeding en regelmatig sporten, maar ook hoe het met de mentale en geestelijke gesteldheid van de mens staat. Het is belangrijk dat mensen levenskracht hebben en de energie om te doen wat zij willen. Dit wordt ook wel vitaliteit genoemd. Vaak wordt er alleen maar naar de uiterlijke gezondheid gekeken en niet naar het innerlijk, terwijl dit soms nog wel eens belangrijker kan zijn. Om je vitaal te voelen, is het belangrijk dat je genoeg waarde hecht aan beide. Zo heb je genoeg kracht en voel je je fit genoeg om te doen wat je wilt en het maximale uit je leven te halen.

Carrierepoort is bijvoorbeeld een bureau wat zich heeft gespecialiseerd in het zorgen dat mensen zich vitaal voelen. Ze zorgen dat de mensen in beweging komen en zorgen ook goed voor de mensen binnen de organisatie. Zo organiseren ze een Loopbaan Vitality Week waarbij je een weekje op vakantie gaat en hierbij gecoacht wordt om je vitaal te voelen. Met specialisten wordt er gewerkt aan je loopbaanvraag en aan je fysieke en mentale vitaliteit. Normaal duurt het vier tot zes maanden op aan je loopbaanvraag te denken maar met deze Vitality week heb je binnen een week al resultaat.

Ook kun je zelf ervoor zorgen dat je je weer vitaal gaat voelen wanneer je in een dip zit. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je genoeg nachtrust krijgt en is goed en genoeg slapen een belangrijke factor hiervoor. Genoeg slaap zorgt er voor dat je overdag energiek bent. Daarnaast helpt het ook wanneer je goed en bewust eet en genoeg beweegt. Beide factoren zorgen ervoor dat je je beter voelt en lekkerder in je vel zit. Bovendien moet je zelf ook geloven dat je je vitaal voelt. Het is belangrijk dat je een positieve gedachtegang houdt, waardoor je het leven ook een stuk positiever gaat zien.

Voor meer info : http://carrierepoort.nl